Mandag 21. okt 12.00–13:00

Offisiell åpning og næringslivslunsj i samarbeid med Ranaregionen næringsforening.

Sted: Campus Helgeland, Kantina 1, etg

Ingen påmelding!

Offisiell Åpning

Gründeruka Helgeland

Hvordan skape en gründerkultur lokalt  V/ Torill Bye Wilhelmsen

I miniforedraget Hvordan skape en god gründerkultur forteller Torill hvordan man kan skape gründermiljøer med fellesskapsfølelse, delingskultur og store mengder fersk bakst. Med humor og snert viser hun hvordan man på selv ganske små steder kan bygge gode relasjoner, koble folk og skape miljøer der næringslivet støtter hverandre i å lykkes i lag.

Gründertrener Torill Bye Wilhelmsen kommer til Helgeland for å vise gründere hvordan de kan endre verden –  i alle fall bittelitt – gjennom å skape lønnsomme og bærekraftige bedrifter der de bor. Hun skal holde inspirasjonsforedrag om gründerkultur og heldagsworkshopen Plan A. Dette er et planleggingsverktøy for å doble omsetningen i verdibaserte, små bedrifter og oppstartsbedrifter innen de fleste bransjer, som aktører innen reiseliv, konsulentvirksomhet, frilansere og kreative yrker.

Wilhelmsens formelle bakgrunn er en mastergrad i internasjonal økonomi, hun har jobbet som næringssjef og startet 2 bedrifter og et Coworking space. Hun har kurset over 500 gründere på Fjellflyt sine gründerkurs, startet den internasjonale gründerkonferansen Slow Business Adventure og er sertifisert som strateg for små bedrifter fra USA.

Torill Bye Wilhelmsen har en mastergrad i internasjonal økonomi og utvikling. Hun brenner for å sette ideer i bevegelse, noe som har resultert i omtale i verdens største businessmagasin Forbes, og “bibelen for innholdsmarkedsføring” Copyblogger.com. Hun har startet to bedrifter som begge har vunnet priser, jobbet som næringssjef og blitt sertifisert som business strateg i USA med hovedvekt på strategi for små bedrifter. I 2016 åpnet BETA gründerfellesskap i Vågå som hun var initiativtaker til og dro i gang sammen med 12 andre gründere. I 2019 lanserte hun den internasjonale konferansen Slow Business Adventure i Jotunheimen nasjonalpark, en konferanse som samler 60 personer fra 10 land i og utenfor Europa.

                              

Alf Gjøran v/Kvarøy Fiskeoppdrett

Daglig leder i Kvarøy Fiskeoppdrett. Gift og 3 barn på 12, 9 og 4 år. Har jobbet med oppdrett siden 2005 og daglig leder siden 2008. Utdannet allmennlærer på Høgskolen i Nesna og med en økonomiutdannelse fra Tromsø i tillegg. Sitter i en rekke styrer og har opp gjennom årene startet mange selskaper på Kvarøy og andre plasser som driver med alt mulig fra fryseterminal, lakseeksportør til eiendom for eksempel.

Alt Gøran kal snakke om Kvarøy Fiskeoppdrett og betydningen bedriften har hatt for den utviklingen vi har hatt de siste årene. Vi har siden 2008 gått fra 51 innbyggere til dagens 90. Og fremdeles voksende.

Espen Davidsen

«Industrien bruker nå Intelecy til å bli mer effektiv og bærekraftig. Oppstartsselskapet har på under 3 år utviklet ny teknologi som gjør avansert maskinlæring enkelt å ta i bruk for industribedrifter. Innlegget handler om hvordan Intelecy har gått til fra idé til produkt.»