Mandag 21. okt 17.00–22:00

Sted: Kroglia kulturgård

Plan A – Gründerkonferansen der gründere planlegger hele det neste året på 1 dag.

Reise fra Mo i Rana (Campus Helgeland) med buss kl 17:00
Reise fra Kroglia med buss kl 21:30

Pris kr 700,- inkl foredrag, transport og mat.
Bindene påmelding. Venteliste!

Om Plan A

Plan A er et heldagsopplegg for gründere, frilansere, selvstendig næringsdrivende, konsulenter, gårdsgründere og bedriftsledere som har ansvar for å lede seg selv og andre. Rammeverket har gitt 300 personer bedre systemer og struktur, raskere framdrift og bedre måloppnåelse i bedriftene sine.

På Plan A legger deltakerne en plan for hele det neste året på 1 dag. Målet er å få med seg de positive effektene planlegging fører med seg, med veiledning og i en setting som gjør at man tenker større, prioriterer hardere og setter av tid til vekst og utvikling av bedriften.

Kursleder er Torill Bye Wilhelmsen som har en mastergrad i økonomi, startet to bedrifter, etablert et coworking space i Vågå, er ambassadør for Nordic Startup Awards 2017 og har selv fått priser for innovasjon i Norge og Skottland. Hun er sertifisert i strategi for små bedrifter og har lisens på Quiet Power Strategy fra USA som Plan A bygger på.

Jeg fikk så god hjelp av deg til å være klar og tydelig på målet mitt. I tillegg nevnte du på Plan A «er du sikker på at det er den beste måten å nå målet ditt på?» (Dette var til et av mine delmål). Dette har ligget å grunnet i underbevisstheten og jeg har i sommer satt i gang tiltak som virkelig hjelper meg mot målet og forkastet tidligere planer. Så takk skal du ha!!!!
Silje Indreeide, Yogatid 

Hvorfor delta på Plan A

De bedriftene som planlegger gjør det hele 60 prosent bedre enn de som ikke planlegger. Mange næringsdrivende har en milelang 2do-liste og tar tak i den fra dag-til-dag for å få ting unna. De har en imponerende effektivitet når det kommer til å gjøre oppgaver som «brenner» for eksisterende kunder, og tar gjerne et skippertak når det behøves. Der det skorter er fokus og gjennomføringsevne på langsiktige, tidkrevende og arbeidsintensive utviklingsprosjekter som man skal gjøre i tillegg til den daglige driften.

Gründernes tidsklemme er et paradoks, for det nettopp disse store prosjektene som bidrar til utvikling, vekst og bedre lønnsomhet. Lønnsomme prosjekter kan være å få en ny visuell identitet, få responsive nettsider, starte en podkast, lanserer et nytt produkt, ansetter noen eller utvider antall utsalgssteder at det virkelig gir utslag på både topp- og bunnlinja.

Fra forskningen vet vi at strategisk planlegging øker gjennomføringsevnen med opp til 91%, og øker sannsynligheten for å nå målet man setter seg. Det mest effektive er å skrive planene ned på papir. En studie viste at planlegging gjorde studenter i stand til å fullføre prosjekter på nesten halvparten av tida de ellers brukte.

Foreløpig program

Del 1: Mål med mening
Du våger mer når du ser hva som er mulig.
Mål: Hva er mulig å oppnå fra der du er nå – og ett kalenderår fram i tid?
En deltaker er fokuspersoner og får kvalitetssikret sine mål. Her kan du som tilhører plukke opp mange gode tips!

Kveldsmat

Del 2: Planlegg for lønnsomhet og kreativ frihet
Vi lager din Plan A:
Nøkkelen til å få bedre lønnsomhet uten å jobbe mer er gründerens egen Plan A.
Smart planlegging gir bedre lønnsomhet, og med veiledning fra Torill som er sertifisert i strategisk planlegging for små bedrifter lager du din Plan A for det neste kalenderåret.

Forfriskende beinstrekk – vi går oss kreative

Del 3: Flyt og framdrift med produktive dager
Uke- og dagsplanlegging for økt produktivitet uten stress. Hvordan kan du disponere tida best mulig hver uke og få satt av tid til utvikling og vekst i kalenderen hver uke – så du kan jobbe konsentrert om viktige prosjekter som du hittil bare har utsatt og utsatt?

Del 4: Veien videre
Oppsummering av det faglige programmet. Hvordan få gjennomført planen når det dukker opp skjær i sjøen?
Til slutt avrunder vi med en runde spørsmål & svar med Torill.
Vel hjem – med din Plan A i boks for et helt kalenderår framover!

Alt dette får du med på Plan A

  • Målsmia: Nettkurs med arbeidshefte (selvstudium). Tema: Hvordan sette et mål du faktisk når når du er gründer og alltid har mange baller i lufta? Resultatet av Målsmia er et stort mål som kiler i magen! Deltakerne får tilgang til kurset ved påmelding og gjennomfører det på forhånd som forberedelse til…
  • Gründerkonferansen Plan A på Kroglia kulturgård. Foredragsholder er gründertrener Torill Bye Wilhelmsen som er sertifisert i strategisk planlegging for små bedrifter.
  • Arbeidshefte: Deltakerne jobber seg gjennom arbeidsheftet i løpet av gründerkonferansen – med veiledning og anledning til å stille spørsmål underveis. Arbeidsheftet inneholder på slutten av dagen en fiks ferdig Plan A for deres bedrift.
  • Gå deg kreativ: Gåturer gir 60% økning i kreativiteten, så en forfriskende gåtur i nærområdet rundt konferansestedet er lagt inn i programmet.
  • Nettverksbygging: Det er god tid til å snakke med andre deltakere gjennom dagen, med lang lunsj og romslige pauser.
  • Kultur: Inspirerende omgivelser på Kroglia kulturgård
  • Lokalmat: Servering fra Kroglia kulturgård

Om kursholderen

Torill Bye Wilhelmsen har en mastergrad i internasjonal økonomi og utvikling. Hun brenner for å sette ideer i bevegelse, noe som har resultert i omtale i verdens største businessmagasin Forbes, og “bibelen for innholdsmarkedsføring” Copyblogger.com. Hun har startet to bedrifter som begge har vunnet priser, jobbet som næringssjef og blitt sertifisert som business strateg i USA med hovedvekt på strategi for små bedrifter. I 2016 åpnet BETA gründerfellesskap i Vågå som hun var initiativtaker til og dro i gang sammen med 12 andre gründere. I 2019 lanserte hun den internasjonale konferansen Slow Business Adventure i Jotunheimen nasjonalpark, en konferanse som samler 60 personer fra 10 land i og utenfor Europa.

Kombinasjonen av faglig tyngde, praktisk erfaring og kvalitet er en sikkerhet for deg når du skal velge hvem du skal lytte til i jungelen av tips og råd. Ulikt mange andre har hun en verktøykasse med effektive metoder.

Referanser
Vi inviterte Torill Bye Wilhelmsen til å holde foredrag rundt temaet ”tørre å feile, tørre å lykkes” under Næringslivets Dag. Torill tok hele salen med storm der hun fortalte rett ut til salen om sine opp og nedturer som nyskapende gründer på bygda. Hele salen satt med både klumpen i halsen og fikk gåsehud, og hun kom med historier som fikk latteren til å sitte løst. Torill er en dyktig foredragsholder som formidler faglig relevant innhold for gründere med å bruke personlige historier og en god knippe selvironi. Tilbakemeldinger fra en gründer i salen, ”for ei dame, nå fikk jeg sparket og inspirasjonen til å sette full gass det neste året”. Trude Emaus, daglig leder Lillehammer og Gudbrandsdalen Kunnskapspark AS